Awkward bra advice

Het lijkt misschien een oppervlakkig onderwerp, BH’s, maar niets is minder waar en ik ga je precies vertellen waarom!

Laatst had ik besloten nieuwe en vooral ook meer BH’s nodig te hebben, omdat ik niet het idee had dat ik er genoeg had om af te wisselen. Daarnaast was ik niet meer helemaal blij met de soort BH’s die ik droeg. Eigenlijk was ik opzoek naar wat meer steun.

Goed, na deze “pittige details” gedeeld te hebben, zal ik even to the point komen.


Ik heb tijdens het shoppen een andere BH maat geprobeerd dan ik (dacht dat ik) had, op advies van de verkoopster. Ik vond het altijd een beetje ongemakkelijk wanneer een verkoopster, iemand die ik niet ken, naar mijn borsten zou kijken en advies zou geven. Ik denk dat veel meiden dit wel herkennen, maar gelukkig maak ik me hier nu een stuk minder druk om. Ik weet dat het af en toe enorm nuttig is en de verkoopster dit bij ontelbare vrouwen doet.
De totaal andere maat beviel me een stuk beter dan ik normaal droeg en ook de vorm van de BH was perfect voor mij. Wat ik wil zeggen, is dat het goed is om jezelf bijvoorbeeld iedere keer op te laten meten, wanneer je gaat shoppen voor BH’s. Misschien is dit wat ongemakkelijk en schaam je jezelf, of misschien denk je dat dit helemaal niet nodig is.
Zelf deed ik dit dus ook eigenlijk nooit, omdat dacht dat ik het zelf ook wel wist en ook wel kon zien en voelen. “If it sits, it fits”. Ik leek dus ook niks te missen, maar toch als je verder kijkt dan je neus lang is, gaat er een wereld voor je open.
De verkoopster vertelde me ook dat het normaal is dat borsten constant veranderen, ook als je dit zelf niet merkt qua maat e.d. Veel mensen bleken een verkeerde cupmaat te dragen.
Mijn advies: Kijk wat verder dan je gebruikelijk doet, laat je opmeten en adviseren en probeer verschillende soorten en vormen BH’s. Schaam je niet voor je borsten en voor je lichaam in het algemeen, want dat is nergens voor nodig! Iedere vrouw is uniek en prachtig. Wanneer jij je over je schaamte heen weet te krijgen en advies vraagt, kies je het beste voor jezelf uiteindelijk!
Nog een tip: Trek altijd weer je shirt aan over de BH die je past, want zo zie je hoe deze onder kleding met je lichaam mee valt.

Bra icons set. Different types of bras. All types of bras. Vector.
-> En dan heb je natuurlijk ook nog allerlei plak BH’s, stickers, bralettes en veel meer.

Iets anders wat belangrijk is bij het vinden en dragen van de juiste BH, is de hoogte waarop de BH zich bevindt op je rug. Veel vrouwen dragen BH’s waarbij de sluiting op de rug erg hoog zit, maar dit is slecht voor je houding. Check dus altijd of je deze laag op de rug kunt plaatsen en of deze ook zo blijft zitten wanneer je beweegt.

Juiste-maat-bh

Oké, tot slot het volgende over BH’s:
Ze zijn alweer een hele poos bekend, zijn al overal te vinden en worden al volop gedragen door sommigen: de “Bralettes”.  Ook lees en hoor ik alweer een hele tijd steeds meer over het schrappen van BH’s, wat betekent dat je de steun voor je borsten weghaalt. Allebei interessante onderwerpen die toch alweer bijna old news zijn, maar waar ik toch nog over aan het denken ben geweest.
So let’s talk about this!

Het dragen van een BH is voor velen onmisbaar geworden, omdat deze steun geeft en de borsten als het ware beschermt. Ook heb ik toch wel eens gehoord dat BH’s slecht kunnen zijn voor je borsten. Slapen zonder BH zou goed voor je zijn en dit vinden velen ook fijn, maar later lees ik weer dat slapen eigenlijk ook met BH aan zou moeten. Kortom: drama.

Zelf zou ik het niet fijn vinden om geen BH te dragen en geen steun heb. Nooit meer kunnen rennen en springen zonder pijn en gezwabber? No thanks. Voor mij is het dragen van een goede BH dus best fijn en belangrijk.
Wanneer je geen pijn ervaart en graag zonder BH zou willen leven, is dit natuurlijk gewoon iets wat je kunt doen. Zelf vind ik het dan ook goed dat er tegenwoordig vrouwen zijn die hun eigen gevoel en mening naleven op deze manier.
Mijn advies: Ga na of jouw borsten in staat zijn zonder steun door het leven te kunnen gaan, want misschien zijn ze hier toch iets te groot voor en zal het pijn doen. Kijk vooral naar jouw normen en waarden op het gebied van vrijheid als het gaat om je vrouwelijke lichaamsdelen. Laat je niet beïnvloeden en kies wat goed voelt.

De “bralettes” vind ik echt geweldig. Als het goed gedragen wordt, vind ik deze erg mooi. Wat mij wel tegenhoudt om deze te dragen, is het feit dat deze ook weer niet genoeg steun geven. Het is als het ware een lapje losse stof met een elastiekbandje onderom, wat voor mijn borsten niet voldoet, helaas, want ze zouden geweldig staan. Ook zou het printje of het reliëf kunnen doorschijnen door je kleding.
Mijn advies: Als jouw borsten genoeg steun ervaren van deze soort BH’s en als jij deze bralettes ook zo prachtig vindt, zou ik ze zeker eens proberen! Kijk wederom wat goed bij jou en je lichaam past en doe wat voor jou goed voelt.

fc5a5b957ee554c32cf7aa3a737df9c3--black-lace-bralette-bralettes-lace

Ik hoop dat jullie wat met deze informatie en dit advies kunnen en dat jullie wederom genoten hebben van deze blog!

Naar mijn idee moet schaamte, preutsheid en ongemakkelijkheid rondom dit onderwerp verdwijnen, om het beste voor jezelf eruit te kunnen halen!

Wat vind jij van deze trends en wat is jouw favoriet? Let me know!

X, Laura ♥

Follow my blog with Bloglovin 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s